Hoe werkt de Blusvaas

Zoals de naam al doet vermoeden is de Blusvaas een decoratie en een brandblusser in één! Op het moment dat er een brand uitbreekt, gooit u de vaas stuk op het vuur. Daardoor komen er chemische stoffen vrij die de zuurstof weghalen. Daardoor doven de vlammen. De blusvaas is vooral geschikt bij beginnende branden van klasse A en B

De Firevase® kan door het compacte formaat bijna overal worden neergezet, bijvoorbeeld in en rondom huis, in een caravan of op een boot. Net zoals bij een gewone vaas kunt u de Firevase® met water vullen zodat uw bloemen langer goed blijven. Het blusmiddel zit in een apart compartiment. Het bestaat uit kaliumcarbonaat dat zuurstof aan de brandhaard onttrekt. Bij een kleine beginnende brand worden de vlammen direct gedoofd wanneer u de vaas op het brandend oppervlak werpt. Als de brand te groot is en niet geblust kan worden, bel altijd direct 112!     

Jaarlijks vallen er tientallen doden door brand, alleen al in Nederland. Bijna alle branden rondom huis beginnen klein. Vaak wordt er niet direct en adequaat gehandeld, omdat het ontbreekt aan de juiste blusmiddelen. Voor dat probleem is de Firevase® ook wel de blusvaas nu hier verkrijgbaar.

© 2020 - 2021 Ronest Safety | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel